Ontwikkeling Boerenerf Lutkepost

door | okt 13, 2020 | 0 Reacties

Bijna 2 jaar geleden zijn we eigenaar geworden van de honderd jaar oude stelpboerderij ‘De Stjelp’ in Buitenpost. In eerste instantie gebruikt als boerderij, later gebruikt voor verschillende evenementen (van pluimveevoorstellingen tot sportschool) en uiteindelijk verbouwd tot woonboerderij. Een heerlijk ruime woning waar we na ons verblijf in het buitenland zo in konden trekken. Heerlijk om hier weer een ‘thuis’ te vinden.

 

 

De boerderij ligt op een perceel van ruim 5000m2. Meer dan genoeg voor eigen gebruik en onderhoud, en met de huidige staat van de boerderij in ons achterhoofd, besloten we te kijken naar mogelijkheden om een gedeelte van de grond te verkopen. De verkoop hiervan zou ons weer de mogelijkheid geven voor nieuw-/verbouw van onze woonboerderij.

Voor de invulling van het terrein kwamen we via internet bij verschillende ‘boerenerf’ constructies uit in het oosten van Nederland. Interessant! Boerderijen die hun functie als opererend bedrijf verliezen, maar zowel het hoofd- als bijgebouwen gebruiken voor bewoning. De boerderij als woonboerderij, de schuur als schuurwoning en de hooikiep als garage, bijvoorbeeld. Ieder z’n eigen perceel, maar met elkaar een geheel vormend door de opzet van de woningen en de aanleg van de tuin. Met groene afscheidingen, fruitbomen en gras. Een prachtig concept! Hier zijn we dus mee aan de slag gegaan.

De volgende afbeelding laat zien hoe het er, na lang puzzelen, bij ons uit komt te zien:

 

 

Zoals je kunt zien zal ons boerenerf bestaan uit 1 woonboerderij en 2 schuurwoningen. Wij zullen in de boerderij blijven wonen en de 2 schuurwoningen staan inmiddels al te koop op funda: – KLIK HIER

 

 

We zijn momenteel druk met verkoopgesprekken. De animo voor schuurwoningen is groot. Hopelijk dus snel nieuws over de verkoop er van! In de volgende blog zal ik ook meer uitleg geven aan de planning van dit project, verdeeld in verschillende fases. Lees je dan ook weer mee?

Laat gerust een comment achter, leuk!