BINNENKIJKER 6 – ‘7 woonvragen aan…’

door | jan 11, 2022 | 1 reactie

Wat een gave BINNENKIJKER hebben we deze keer weer! Groen, Roze, printjes… ik hou d’r van! En hopelijk jij ook :). Kijk gezellig binnen bij Debbie van @trashuresnl. Zij beantwoordt deze keer de 7 woonvragen die we haar stelden;  

Hé wat leuk dat je bij ons komt binnenkijken! Mijn naam is Debbie, en ik woon samen met Tom en onze katten (Ruby en Freddie) op de benedenverdieping van een oud herenhuis in Groningen. Voor corona werkte ik in de evenementen, nu ben ik social marketeer en help ik andere ondernemers te groeien op Instagram. Ik werk veel vanuit huis, dus doe ik er alles aan om het hier zo gezellig mogelijk te maken. 

  1. Waar is jouw passie voor interieur/styling ontstaan? 

Mijn passie voor interieur is ontstaan toen wij het huis waar we nu wonen kochten. Een eigen koophuis geeft zoveel meer vrijheid om creatief te kunnen zijn, dan een gehuurde studio die je weer verkeerswit moet opleveren. De enige persoon die ik nu hoef te overtuigen is mijn eigen Tom. Natuurlijk beroept Tom zich ook weleens op zijn vetorecht, maar die troefkaart mag slechts eens per jaar gespeeld worden. Daar maak ik dan ook wel eens misbruik van. Zo was het panterbehang boven de keuken een gewaagde keuze, maar zijn we er (gelukkig) allebei helemaal weg van! 

2. Kun je je woonstijl omschrijven? (wat typeert jouw woonstijl?)

“Het lijkt hier wel een Jungle” gevolgd door “Hé, dat hadden wij vroeger óók!” zijn uitspraken die we vaak krijgen te horen. Onze woonstijl laat zich niet makkelijk omschrijven. Je vindt er van alles: Van kamerplanten tot cheetah beelden, designlampen en vintage meubelen. We doen er in ieder geval alles aan om te voorkomen dat ons interieur regelrecht uit een woonmagazine lijkt te komen. Vreemd genoeg is dat toch vaak de reactie die wij op ons interieur ontvangen. Wat er uitspringt is mijn liefde voor de jaren ‘60 en ‘70. Voor de oudere generatie is ons huis dan ook vaak een feest van herkenning. Zie ik iets leuks dan vertrouw ik op mijn gut-feeling én natuurlijk het saldo op de bankrekening. Mocht dat laatste te wensen overlaten, dan maken we het zelf of koop ik het tweedehands. 

“Onze webbing kast en relief schilderij zijn geïnspireerd op mijn favoriete woonmerk: HK Living. Door de kast en het schilderij zelf te maken hebben wij al vele euro’s bespaard.” 

3. Wat is je favoriete plek in huis? 

Mijn favoriete plek in huis is samen met Tom en de katten op de bank én met visite in de woonkeuken. Eigenlijk zou ik de badkamer moeten noemen, omdat ik moord en brand heb geschreeuwd om er een bad in te krijgen. Op tekening 38 leek hij zelfs even verdwenen…

Maar de aanhouder wint.

4. Waar ben jij het meest trots op in huis? 

Dat is toch de ruwbouw. Zulke zaken vergeet je al snel achter een lik verf en een velletje panterbehang. Toen Tom en ik dit huis kochten was het nog een uitgeleefde studentenwoning met twee studentenkamers. Wij hebben de zaak opengebroken en er een luxe ensuite van gemaakt. Slapen doen we in de voormalige badkamer, en waar de oorspronkelijke keuken zat, liggen we nu in bad.

Een spannende tijd wel, want Tom en ik hadden nog maar een half jaar verkering! En geen vetpot om het werk uit te besteden. Dus, moesten we zelf aan de slag. Daar zat ik dan gewapend met een ‘how to’ YouTube filmpje een muur te metselen. Een betere fundering is er niet, en gelukkig staat de muur ook nog overeind.

5. Wat is jouw woonwens? (zowel in je huidige of misschien droomhuis)

Onze droom is om de bovenverdieping erbij te kopen! De buren zijn al op de hoogte, maar tot nu toe zonder succes. In de tussentijd blijven we lekker doorklussen op de benedenverdieping. Tom en ik hebben genoeg wilde ideeën. Het enige ding is wel dat de ideeën vaak onverwachts komen aanwaaien en zich niet conformeren aan onze agenda. We maken namelijk graag gebruik van tweedehands materialen, en dan moet je snel beslissen. Zo staan er nog vier enorme ensuite deuren in de gang op ons te wachten om onder handen genomen te worden, en hebben we net een marmeren schouw op de kop getikt. Ik kijk er wel een beetje tegenop om straks weer in de bouwpuin te zitten. Het voordeel is wel dat met al die herrie de bovenburen vanzelf de knoop zullen doorhakken (grapje!). 

6. Wat is jouw stylingtip voor anderen?

Een mooi huis, hoeft niet perse duur te zijn. Neem eens een kijkje bij de kringloop of de plaatselijke rommelmarkt. De geschiedenis herhaalt zich wel. Laat je inspireren door grote woonmerken en ga lekker zélf aan de slag. Streef niet naar perfectie, een eigen huis is nooit af. Het is logisch dat je smaak met de tijd zal veranderen, gelukkig bestaat er zoiets als Marktplaats. 

Toen Tom en ik vier jaar geleden deze uitdaging aangingen waren we na de verbouwing ook platzak. Maar moesten we nog wel een woonkamer aankleden van 60m2. Zo is mijn liefde voor tweedehands ontstaan. Gelukkig maar! Want dat laatste past veel beter bij het karakter van ons huis. Een jaar later ben ik mijn liefde voor vintage gaan delen op Instagram en verkoop ik af en toe een kastje. Het geld gebruiken wij om ons huis verder op te knappen. Soms is het enige dat je nodig hebt, een beetje creativiteit…

 

                                         “Met een lik verf en een paar handvaten blaas je zo een nieuw leven in je vintage kastje.”

7. Wat zijn je favoriete merken/ woonwinkels? 

Mijn favoriete woonwinkel is de Sissyboy. Zodra ik deze winkel binnenstap ben ik het saldo op mijn bankrekening niet meer zeker. ‘Even een setje kaarsen kopen’ resulteert al snel in een nieuwe vaas en een kussentje voor op de bank. Een andere favoriet en vooral een grote inspiratiebron is voor mij de Laif & Nuver. Deze woonwinkel zit in Groningen, en ja dus net zo gevaarlijk! Maar online weet ik ook mijn heil te vinden, zoals bij de Homestock. Het is maar goed dat deze winkel nog niet in Groningen zit. Eenmaal failliet vul ik mijn interieur aan met vintage meubelen en woonaccessoires. Dat grapje is (uiteraard) ook al uit de hand gelopen, daarom moet ik af en toe afscheid nemen van mijn meubels op Instagram @Trashuresnl.

 

Tot slot: Welke instagrammers inspireren jou en waarom?

Mijn favoriete Instagrammer en tevens interieurstylist is @theobert_pot. En met 104k volgers ben ik vast niet de enige! Deze man heeft ballen. Hij is de enige aan wie ik blind mijn huissleutels zou toevertrouwen. Nu Tom nog even overtuigen. 

Bedankt voor jullie prachtige binnenkijker Debbie! Wat een mooi stijl en gevoel van kleur heb je. Wat zou het mooi zijn als jullie de bovenverdieping er ooit nog ‘ns bij kunnen kopen.