BINNENKIJKER 5 – ‘7 woonvragen aan…’

door | okt 27, 2021 | 0 Reacties

Tijd voor weer een nieuwe BINNENKIJKER! Deze keer stellen we 7 woonvragen aan Annelys van @colour_pop_up. Wat leuk dat er zoveel verschillende woonstijlen zijn en dat Annelys ons deze keer háár unieke stijl laat zien. Lees en kijk mee in haar interieurwereld :).

Mijn naam is Annelys, ik ben ‘forty something’ en ik woon samen met mijn partner en twee kinderen in Friesland. Ik werk als strategisch communicatieadviseur bij de overheid.
We hebben 10 jaar geleden een jaren ’70 huis gekocht en deze afgelopen jaren helemaal laten verbouwen. Alle ruimtes in huis zijn onder handen genomen en ook de tuin is helemaal opnieuw aangelegd. 

  1. Waar is jouw passie voor interieur/styling ontstaan?

Als kind was ik al bezig met het gezellig maken van mijn kamertje in het huis van mijn ouders. Schuiven en anders neerzetten. Toen ik op kamers ging wonen, kon ik helemaal losgaan met inrichten en het kleurrijk maken van mijn kamer. Ik weet nog dat er voor het eerst gekleurde latex in de bouwmarkt verkocht werd. Heb ik natuurlijk gelijk gekocht en op een grote muur gesmeerd. Ik ben heel creatief en als ik door het huis loop, borrelen er voortdurend ideeën op over hoe het anders kan. Dit heb ik ook als ik bij anderen in huis ben of als in een vakantiehuis logeer. Altijd maar bedenken hoe het anders kan, soms best vermoeiend. Mijn instagram account @colour_pop_up is een podium om mijn inspiratie te delen en ook om inspiratie op te halen uit de hele wereld.

2. Kun je je woonstijl omschrijven? (wat typeert jouw woonstijl?)

Ik merk dat ik steeds meer neig naar de sfeer uit de mid-century tijd met speciale aandacht voor de seventies. Dit komt denk ik door herinneringen aan het ouderlijke huis, beelden die in mijn hoofd zitten. Olijfgroene, leren bank, groot wandmeubel: wit met donker hout. En ook het huis van de buren van mijn ouders heb ik in mijn hoofd zitten. Paarse muur, veel hout, design stukken uit de mid-century periode. Dit is onderdeel van waar ik vandaan kom.

Ik gebruik de sfeer uit deze tijd en combineer dit met heel veel planten, kleur, erfstukken, zelfgehaakte woonaccessoires, vintage en nieuwe design stukken en mooie designverlichting. Ik heb een voorkeur voor Scandinavisch design. Maar ook design van eigen bodem spreekt mij aan. Ik koop vaak tweedehands en ik vind het ook belangrijk dat ons interieur duurzaam is. Zo hebben veel spullen in ons huis een verhaal en gecombineerd met elkaar vertelt het ons verhaal! En daarom is het zo fijn wonen.

3. Wat is je favoriete plek in huis? 

Ik zit het liefst in de woonkamer bij de houtkachel. Hier hebben wij een mooi uitzicht op de tuin en de vijver. En ook zijn de zichtlijnen in huis mooi. En verder vind ik de keuken ook heel fijn, vooral ook vanwege het mooie uitzicht.

Fotocredits: @studio_deensezomer (beide foto’s hierboven)

4. Waar ben jij het meest trots op in huis? 

Dat we ons donkere jaren ’70 huis nieuw leven hebben ingeblazen waardoor ons huis weer helemaal up-to-date is zowel om te zien als qua wooncomfort. Van idee naar daadwerkelijke realisatie. De sfeer die we voor ogen hadden, is helemaal uitgekomen. Zowel aan de buitenkant als de binnenkant van het huis.

5. Wat is jouw woonwens? (zowel in je huidige of misschien droomhuis)

Wij hebben een grote garage met een heel laag plafond. Anders paste de garage niet onder de dakgoot van het huis destijds. Een typische jaren ’70 constructie? Wij dromen van een nieuwe, moderne en duurzame garage. Een bijgebouw dat helemaal past bij het huis, maar toch ook zijn eigen sfeer heeft. Met hout, met glas, met een open zicht op de tuin. En dan niet alleen met plek voor een auto, fietsen en een werkbank, maar ook een zelfstandige woonruimte die we kunnen verhuren aan mensen die hier met vakantie zijn.

Foto: Inspiratie instagram – fotocredits @bombinate

6. Wat is jouw stylingtip voor anderen?

Vroeger waren er zoveel regels voor hoe je je interieur goed moest inrichten. Nu is het je eigen gevoel volgen, je eigen verhaal in huis maken. Combineer de gekste zaken maar eens met elkaar om te kijken welk verhaal er ontstaat en wat voor jou werkt. Zo vond ik in de kringloop een keer een houten gordeldier, een heel gek item. Die staat nu in een kast met mijn verzameling planten en woonboeken. Ook kringlopen in het buitenland zijn interessant om thuis met de meegebrachte items weer je eigen verhaal van te maken. En als je een verzameling van iets hebt, zet het allemaal bij elkaar en niet op verschillende plekken in huis.

Als je graag iets wilt kopen, stel jezelf altijd de vraag kan ik dit tweedehands ook kopen? Ik vind tweedehands veel origineler dan alle nieuwe, onpersoonlijke spullen die je bij bouwmarkten en lowbudget woonwinkels aantreft. Dit zijn vaak spullen die je na een tijdje al weer zat bent en dus wegdoet. Zonde. Planten koop ik vaak op marktplaats of ik ruil stekken. Ik pluk buiten bloemen en zet deze in vazen. Via Instagram, Whoppah en Catawiki en Marktplaats koop en verkoop ik tweedehands spullen. Zoals kleden, stoelen, kastjes, verlichting en vintage vazen. In de kringloop doe ik een enkele keer ook nog wel vondsten. Mooie vintage bloempotten, vazen of houten beelden bijvoorbeeld.

Combineer verschillende kleuren met elkaar, kijk bijvoorbeeld welke kleuren zitten er in je vloerkleed en laat die terug komen op andere plekken in huis. En combineer verschillende structuren om een mooie mix te krijgen tussen harde en zachte materialen. Planten kunnen hierin heel verbindend zijn.

Fotocredits: @studio_deensezomer

7. Wat zijn je favoriete merken/ woonwinkels? 

Ik kom heel graag bij Holderinteriors, een prachtige woonwinkel met vintage design in een oude zuivelfabriek in Gytsjerk. Ook de winkel Ouderwets Gezellig in Leeuwarden is een heerlijke plek om te sneupen.
Mijn favoriete merken zijn Iittala als het gaat om glas en servies. Hay voor mooie woonaccessoires. Vitra voor de tijdloze ontwerpen. Qua verlichting ben ik gek op vintage verlichting van Artemide, Raak design

Tot slot: Welke instagrammers inspireren jou en waarom?

Linda van der Wal van @deensezomer. Zij heeft een prachtige stijl in huis met heel veel kleur en mooie design items in huis. Ik ben benieuwd waar ze haar kleurinspiratie vandaan haalt?

Bedankt voor je inspiratie Annelys. Wat een mooie kijk heb je op interieur en wat leuk om even bij je binnen te kijken. Echt weer even anders dan anders, inspirerend!