BINNENKIJKER 3 – ‘7 woonvragen aan…’

door | feb 11, 2021 | 0 Reacties

Er heeft even wat tijd tussen de blogreeks ‘binnenkijkers’ gezeten, maar hier is weer een gloednieuwe! Trienke de Vos beantwoordt deze keer 7 woonvragen. Ik raak altijd geïnspireerd door haar minimalistische interieur en haar keuze voor mooie duurzame materialen. Hopelijk inspireert deze blog jou ook :). Lees je mee?

Ik ben Trienke de Vos, woonachtig in Buitenpost in een oude schoolmeesterswoning uit 1884 samen met man en zoon (1). We wonen inmiddels bijna 7 jaar in onze huidige woning en hebben de afgelopen jaren bijna elke ruimte aangepakt.


Trienke en haar gezin

 

  1. Waar is jouw passie voor interieur/styling ontstaan?

Mijn interesse in interieur is in de loop der jaren ontstaan. We hebben eerst een aantal jaren in een nieuwbouw huurwoning gewoond, toen was ik niet bezig met interieur. We hadden een groene fauteuil, die heerlijk zat, maar niet erg mooi was. Veel planten, roze vazen en een groene muur. Totaal anders dan nu maar op dat moment voelde dat goed. Toen we in 2014 dit huis kochten, bleek dit huis heel iets anders nodig te hebben en kwamen onze meubels niet erg gelukkig uit in de nieuwe ruimte.  Daarnaast kwam ik in aanraking met Pinterest en Instagram. Dat zorgde voor de nodige inspiratie en prikkeling om thuis aan de slag te gaan. Maar wat goed is, is goed. Dan hoef ik niks meer te veranderen.

 

Woonkamer

 

2. Kun je je woonstijl omschrijven? (wat typeert jouw woonstijl?)

Ik hou van minimalisme, niet te veel spullen maar de spullen die we hebben vind ik mooi en hebben een vaste plek. Ik hou van design en tijdloos. Er zijn een heel aantal interieurstukken die al jaren meegaan. En de laatste aankopen zijn ook met die intentie. Wat goed is is goed. Daarnaast zoek ik graag contrasten op.

 

 


Spelen met contrasten

 

Ons oude huis met al haar prachtige authentieke elementen met daar tegenover een strak interieur met design. Maar ook het contrast in het zwart en wit. Gecombineerd met hout en wol voor de warmte. Ik hou niet van kleur, al moet ik bekennen dat ik wel steeds meer naar kleur neig sinds de komst van Ties. Dit beperkt zich nu nog tot een gekleurde blouse in de kledingkast, een bloem in de tuin of een koffiekopje met wat kleur, maar wie weet!

 

 


Een prachtige zwarte schouw

 

 

3. Wat is je favoriete plek in huis?

We zitten graag aan de tafel in de woonkamer. Deze tafel hebben we inmiddels bijna 10 jaar en hebben we gekocht toen we gingen samenwonen. Alle vlekken, krassen en verfspetters vertellen ons verhaal. Maar hij is wel bijna toe aan vervanging. Daarnaast zitten we in de ochtend graag aan de keukentafel in de keuken, daar ontbijten we, drinken we ons eerste bakje koffie en nemen we de dag door. Ties heeft zowel in de woonkamer als de keuken een fijne speelplek. Maar het liefst zijn we buiten, ondanks ons fijne huis, gaat er niets boven buiten zijn. In het vroege voorjaar tot het late najaar. Ondanks onze tuin op het noorden hebben we ontzettend veel zon en is het er heerlijk toeven!

 

 


Eettafel met een verhaal

 

4. Waar ben jij het meest trots op in huis?

Ik vind dat ons huis een fijne sfeer heeft. De oude elementen gecombineerd met design en minimalisme. Daar gaan wij heel lekker op en dat heeft niet zo veel nodig.

 

 


Woonkamer

 

Ook vind ik onze hal een parel. We hebben daar een aantal jaren geleden een marmervloer in laten leggen. Hij lijkt authentiek!

 


Prachtige marmervloer

 

5. Wat is jouw woonwens? (zowel in je huidige of misschien droomhuis)

In onze huidige woning hebben we alles gerealiseerd wat mogelijk was binnen de karakteristieke elementen van het huis. Qua woonwensen hebben we hier alles wat we graag wilden. Het enige wat niet haalbaar is, is om de reistijd van woon- en werkverkeer te verkorten. Dat zou een reden zijn om te gaan verhuizen. En voor Ties een fijne grote tuin waar hij volop kan spelen, voetballen, fietsen, etc.

 

 


Slaapkamer Ties

 

 


Karakteristieke en suite deuren

 

6. Wat is jouw stylingtip voor anderen?

Volg je gevoel. Heb lak aan wat anderen doen en denken. Maak er een plek van die voor jou passend is. Waar jij lekker op gaat. Laat trends en hypes links liggen. Ga voor duurzaam.

 

 


Duurzame keuzes

 

7. Wat zijn je favoriete merken/ woonwinkels?

Hay, Vitra, Flos, HK Living

 


Woonaccessoires

Tot slot:

Welke instagrammers inspireren jou en waarom?
@marissa.curated
@aprilandmay
@marliesdoes
@hundred.ninety
@mariskaoldenburg

Tot zover deze blog. Bedankt voor je antwoorden Trienke! Tot de volgende binnenkijker.