BINNENKIJKER 2 – ‘7 woonvragen aan…’

door | nov 11, 2020 | 0 Reacties

Wat is dit leuk zeg! 2 weken geleden startten we de blogreeks met Henk van @binnebyhinne. Hij sloot zijn vraag af met een vraag aan Rikje van @hurenmetsfeer. Deze vraag heeft ze in haar stories al beantwoord, maar we wilden natuurlijk ook graag meer weten over haar. Daarom stelden we deze keer 7 woonvragen aan Rikje. Lees je mee?

Hallo allemaal! Ik ben Rikje van den Berg, 55 jaar, dochter Niki 26 en zoon Sam van bijna 24 jaar oud. Ik woon in een appartement, met mijn border terriër Puck. Niki woont en studeert in Utrecht, Sam woont bij zijn pap, maar gelukkig lopen we in en uit bij elkaar!!

 

  1. Waar is jouw passie voor interieur/styling ontstaan?

 

Ik ben van kinds af aan al aan het stylen, mijn eigen slaapkamer heeft alle kleuren gehad, schilderde veilingkistjes, stoeltjes, met Kerst maakte ik het gezellig in huis bij mijn mam. Het zit dus duidelijk in mijn genen!! Als ik opnieuw zou kunnen beginnen, had ik hier zeker meer uit gehaald!!

 

  1. Kun je je woonstijl omschrijven? (wat typeert jouw woonstijl?)

Uhmmmm lastige 😊 Deze is best veranderd sinds ik actief ben op Instagram.. Maar de basis blijft stoer en oud!! Combineer dit ook graag met wat leuke hippe items, maar die verdwijnen dan ook net zo makkelijk weer uit mijn huisje! Houd van een luchtige sfeer, maar vind het soms weer lastig om het bij “less is more” te houden…

 

  1. Wat is je favoriete plek in huis?

Dat is toch wel mijn mooie grote bank, als ik daar zit, dan betekent het dat ik tijd heb voor ontspanning! Kan dan heerlijk mijn hele kamer overzien en daar geniet ik volop van! Dat wil niet zeggen dat ik de andere ruimtes minder mooi vind.

 

  1. Waar ben jij het meest trots op in huis?

Ik ben eigenlijk best trots op alles, het is een huurappartement en ik heb het budgetproof ingericht! Vind het mega leuk om dit met anderen te delen, je hoeft geen woonboerderij te hebben om van je huis je thuis te maken! Geluk zit in jezelf… ben wel extra trots op mijn geverfde keuken, ook het aanrechtblad heb ik zelf zwart gemaakt en het ziet er nog picobello uit.

 

Waar ik vooral ook superrrrr trots ben op is het canvas met het portret van mijn dochter,  speciaal op mijn verzoek en aanwijzingen door haar zelf gefotografeerd.

 

  1. Wat is jouw woonwens? (zowel in je huidige of misschien droomhuis)

Zou zo graag een koophuisje willen, dan kan ik net iets meer. Doe al heel veel in mijn huurwoning, ook zo leuk om dat juist aan anderen te laten zien!! Alle deuren en kozijnen zijn geverfd, heb een industriële deur geplaatst, beste aankoop ever trouwens… In mijn huidige woning zou ik nog heel graag mijn badkamer iets strakker willen. Sowieso een stalen douchewand/inloopdouche, maar ook een leuk meubel onder de wastafel.

 

  1. Wat is jouw stylingtip voor anderen?

Durf!!! Kijk in kringloopwinkels, neem wat vaker een verfkwast vast! Het hoeft echt niet duur te zijn om af en toe wat te veranderen in huis. Maak groepjes met een zelfde onderwerp, niet teveel, zet af en toe iets in de schuur, later vind je dit weer leuk!! Een groter item in huis als eyecatcher doet het altijd goed!! Als je klein woont, absoluut geen klein bankje kopen, liever 1 grotere met een hip stoeltje erbij, oogt echt ruimer!

 

  1. Wat zijn je favoriete merken/ woonwinkels?

Houd van oude spullen, items met een verhaal, dus kom graag bij stoere brocante winkels. Op Instagram zijn voor mij toch wel @boet_stijl @jet_at-home @hejliving @kwilleminhuis inspirerend, vergeet er vast nog hoor!! Vind het merk Earthware, Byboo mooi, maar kan me ook helemaal uitleven bij de Kwantum, Karwei en LeenBakker. Juist deze mix en match maakt van jouw huis een uniek thuis!!

 

Tot slot: Welke instagrammer inspireert jou en waarom? Wat zou je deze persoon willen vragen?

Ik vind heeeeellll veel Instagram accounts leuk, maar @by.bette maakt mega mooie foto’s, is veel te bescheiden, terwijl ze zo’n supermooie sfeer heeft!! Haar bank is tofff, de kleurencombinatie!! Benieuwd hoe ze toch die mooie foto’s maakt.

Bedankt voor je antwoorden en mooie foto’s! Je kunt terecht trots zijn op je mooie huis!

Tot de volgende blog! 🙂