BINNENKIJKER 1 – ‘7 Woonvragen aan…’

door | okt 28, 2020 | 0 Reacties

Wat is het toch leuk om nieuwe interieurliefhebbers te ontmoeten op instagram. Zo ook Henk van @Binnebyhinne. Wat heeft hij z’n huis ontzettend leuk ingericht. Tijd om hem een aantal vragen te stellen en meer over hem te weten te komen. Lezen jullie mee?

 

 

Hallo lieve allemaal, mijn naam is Henk Dijkstra, 32 jaar en woon, samen met mijn hondje Mika, in de Noordelijkste stad van Nederland namelijk; Dokkum. In het dagelijks leven werk is als fulltime onderwijsassistent in het Speciaal Basisonderwijs.

Al vanaf jongs af aan ben ik veel bezig met interieur, het herindelen van ruimtes en het stylen hiervan.

Ik woon sinds april 2019 in een nieuwbouw huurwoning, hier zit een verhaal aan vast, want hiervoor woonde ik op hetzelfde adres alleen is dat huis toen gesloopt en herbouwd. Een droom, want nu mocht ik HE-LE-MAAL losgaan met het inrichten van een splinternieuwe woning. Ik kreeg vele lieve reacties op mijn interieur en er waren vrienden die zeiden dat ik hier iets mee moest doen… Ik besloot toen mijn instagram-profiel, binnebyhinne, te starten. En ik moet zeggen, er ging een wereld voor mij open… Wat leuk om al die profielen voorbij te zien komen! En ik ben ook zo verbaasd dat er zoveel mensen zijn die mij zijn gaan volgen, zo lief!

Nog even iets over mijn profielnaam… Binnebyhinne. Ik ben vernoemd naar mijn pake, dit is Fries voor opa. Mijn pake heette Hinne, vandaar… Binnebyhinne, bekt zo lekker! In mijn logo zie je ook een bijzonder contour, dit is de vorm/bovenaanzicht van de bolwerken van Dokkum.  Ik kreeg van Baukje de vraag of ik deze blogreeks af wilde trappen door 7 woonvragen te beantwoorden, ik hoop jullie te kunnen verblijden met mijn antwoorden. 🙂

  1. Waar is jouw passie voor interieur/styling begonnen?

Leuke vraag, want zoals ik in mijn introductie al beschreef is dit vanaf jongs af aan al zo. Toen ik nog thuis woonde wilde ik geregeld iets nieuws voor op mijn kamertje, veranderde ik een muurkleur of moest opeens alles weer anders staan. Toen ik op mijzelf ging wonen besefte ik pas hoe leuk ik het stylen en veranderen eigenlijk vind. Ik ben ook constant bezig met nieuwe projecten en mijn huis is daarom nooit ‘’af’’. Ik laat mij ook geregeld inspireren in winkels, door het lezen van woonbladen of Instagram. Dat laatste vind ik echt een fantastisch platform om inspiratie op te doen of misschien wel mensen te inspireren met mijn eigen kiekjes

 

 

  1. Kun jij je woonstijl omschrijven?

Dit zal best wel een pittige omschrijving worden want eigenlijk is het een mix van een aantal woonstijlen. Een aantal jaren geleden was ik helemaal into landelijk en zachte kleuren. Maar ik wist daarna al redelijk snel dat dit niet echt de stijl was die bij mij paste. Ik houd toch wel van een gewaagd kleurtje op de muur en dan vooral diepe/warme kleuren. Dit gemixt met natuurlijke materialen zoals hout en jute en staal. Maar ook goud/koper tinten vind ik prachtig en gebruik ik veel. Ik beschrijf mijn stijl op mijn Instagram-pagina als ‘’Colorful Industrial’’, maar wél met een eigen twist.

 

 

  1. Wat is je favoriete plek in huis?

Dit is geen lastige vraag en hier weet ik al snel een antwoord op te geven. Dit is aan de keukentafel. Ik zit hier graag en veel omdat ik dan heerlijk naar buiten kan kijken, genietend van een kop koffie en een fijn magazine! Ook wanneer er mensen langs komen, merk ik dat mensen al snel geneigd zijn om lekker aan de keukentafel te gaan zitten. Het fijne aan de tafel is dat hij rond is en je elkaar altijd kunt zien als je met elkaar aan het kletsen bent.

 

 

  1. Waar ben jij het meest trots op in huis?

Oefff, dit is een lastige vraag want ik ben op heel veel dingen trots in huis. Ik ben vooral trots op het feit dat ik veel projecten bedenk en dit dan samen met mijn vader uitvoer. Mijn vader is namelijk ontzettend handig! Om dan toch een keus te maken waar ik het méést trots op ben, dat is mijn overkapping. Deze heb ik in het voorjaar van 2020, samen met mijn vader gebouwd. De overkapping hebben we samen ontworpen, uitgedacht en hierna opgebouwd. Hierna mocht ik natuurlijk losgaan met het stijlen van mijn overkapping! Een ook nu, nu het weer kouder wordt, kan ik van mijn overkapping genieten wanneer ik naar buiten kijk!

 

 

Maar ook heb ik onlangs een leuk project afgerond in de keuken. Er was nog een ‘’loze ruimte’’ tussen de koelkast en het keukenblok. Hierop bedacht ik dat hier wel een mooie kast kon worden geplaatst. Deze hebben mijn vader en ik uitgedacht en hierna gemaakt. En zie hier… het resultaat!  Maar ook een hoofdbord voor achter mijn bed was snel bedacht en ook snel gemaakt!

 

 

  1.  Wat is jouw woonwens?

Mijn woonwens… tsja! Ik moet zeggen dat ik hier naar heel veel tevredenheid woon. Ik bedoel, een spiksplinternieuwe woning, voorzien van alle gemakken. De meeste ‘’grote projecten’’ zijn afgerond. Het enige nadeel is dat ik deze woning huur en ik vaak geen grote wijzigingen aan kan brengen in bijvoorbeeld de badkamer of de keuken. Hierin ben je beperkt qua keus. Mijn wens is dan ook dat ik, wanneer de financiën dit toelaten en de huizenmarkt iets minder overspannen is, mijn eigen huis te kopen. Maar, ik ben een tevreden mens en ben erg blij met mijn stekkie hier!

 

 

  1. Wat is jouw stylingtip voor anderen?

Mijn stylingtip voor anderen, da’s heel lastig te zeggen. Wat ik mee wil geven aan iedereen is dat je dicht bij jezelf moet blijven. Ik laat mij bijvoorbeeld veel inspireren via Instagram of een magazine, maar ik geef hier vaak direct weer mijn eigen draai aan. Wees niet te bescheiden, durf! Smeer die ene felle kleur op de muur, plak dat ‘’gewaagde’’ behangetje op een wand… Is het niks, dan is het zo weer veranderd! Een interieur is iets wat jou omschrijft en bij je past en wat fijn voor JOU voelt! 

 

 

  1. Wat zijn je favoriete merken/woonwinkels?

Dat zijn er heel veel. Ik ben geregeld te vinden in grote woonwinkels in de regio, maar ben ook vaak op zoek naar kleine woon- en lifestyle winkeltjes in de buurt. Maar ik merk wel dat er verschillende merken zijn die mijn voorkeur hebben zoals HK Living, BePureHome of ByBoo. Als ik ergens naar op zoek ben, dan zijn dat vaak de merken die dan nét dat hebben waar ik naar op zoek ben. Ik winkel graag bij de Kwantum of de Leen Bakker, maar merk wel dat ik ook graag de wat  onbekende woonwinkels bezoek met spulletjes wat niet ‘’standaard’’ is.  Ohja… en als je een keer lekker wilt shoppen, dan is Loods5 echt een aanrader om eens te bezoeken! 🙂

 

 

Tot slot, welke Instagrammer inspireert jou, en wat wil je deze persoon vragen?

Er zijn natuurlijk vele Instagrammers die mij inspireren. Maar het huis van Rikje van @huren_met_sfeer vind ik persoonlijk fantastisch. Mijn vraag aan haar is, hoe bedenkt jij steeds het kleurenpalet van je interieur en wat maakt jouw huis nu jou?!

Super bedankt voor het antwoorden van de vragen. Erg leuk om je zo beter te leren kennen! Volgen jullie Henk al? @binnebyhinne. Tot de volgende BLOG!