ROMTE Interieurtrends 2020

door | jun 9, 2020 | 0 Reacties

Elk jaar en elk seizoen kent weer nieuwe interieurtrends. Nieuwe kleuren, andere materialen en verrassende vormen. Sommige trends blijven we lang terug zien en sommige blijven maar kort. En of je met de huidige trends mee gaat is ook voor iedereen weer persoonlijk. De ene trend spreekt je natuurlijk meer aan dan de andere.Hieronder vind je een aantal interieurtrends waar ik helemaal enthousiast van word en die je dus waarschijnlijk wel in mijn interieuradviezen terug zult zien.

 

 

Kleurvlakken

Een trend waar ik helemaal blij van word! De tijd dat we keurig één muurtje in een andere kleur verfden ligt nu echt achter ons. Het muurtje verdwijnt natuurlijk niet, maar de kleur loopt als het ware weg. We verven de hoek om, of stoppen juist net vóór de hoek. We starten ons kleurvak niet keurig boven de plint, maar 30 centimeter daarboven. En waarom tot het plafond verven als je ook nog een stuk plafond mee kunt nemen? De uitwerking is heel speels en door de hoek om te verven, voelt het ook echt als een knusse hoek. Wees creatief, ook met kleur!

 

Modern klassiek

Geef je woonkamer extra karakter door er sierlijsten op te plakken. Hierdoor krijgt je kamer gelijk een klassieke en sfeervolle uitstraling. Door er oude schilderijen of een mooi behang aan toe te voegen krijgt je kamer nog meer karakter. Durf hierin ook te experimenteren met kleur om het moderner te maken.

 

Bruin is het nieuwe zwart

Eerlijk is eerlijk. Aan deze trend moest ik echt even wennen. Maar langzamerhand begin ik de bruintinten steeds meer te waarderen. Zo begon ik bij de terrakleuren ter introductie. Een mooie warme accentkleur. Daar aan toegevoegd de beigetinten. En hoe donkerder de beige, hoe dichterbij de bruin kwam. Daarbij te denken aan natuurlijke materialen en warme stoffen. Prachtig voor het najaar en de koude wintermaanden waarin we veel in huis zijn. Ja, deze trend gaat nog van zich laten zien in de komende jaren.

 

Duurzaam

Steeds meer mensen raken er van overtuigd; het is niet de hoeveelheid spullen die er toe doen, maar het zijn de spullen zélf die er toe doen. Waar wordt het gemaakt? En hoe? Wat is het verhaal er achter?
Hoe mooi is het om spullen om je heen te verzamelen die er echt toe doen. Deze trend past zelf ook steeds beter bij me sinds mijn zoektocht naar minimalisme. Hoe bevrijdend is het om weinig spullen te bezitten en alleen te kiezen voor waardevolle ‘schatten’. Ja, duurzamer gaan we steeds meer worden.

 

Print op print

Het is al even in beeld, de bloemige behangen en frivole prints op kussens. Maar het kan nóg gekker. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een print op de muur die je doortrekt naar je vloerkleed. Hetzelfde printje of nóg gewaagder een matchende print. Een ware eye catcher die er voor zorgt dat je weinig andere accessoires nodig hebt om je kamer aan te kleden. Gewaagd is het zeker, maar je krijgt er gegarandeerd een ‘wow effect’ door.

 

Rond!

In de voorgaande jaren kon het niet strak genoeg. Vierkanten, rechte lijnen en rechthoeken. Maar, het nadeel kan zijn dat het al snel zakelijk en koud oogt. Daarom is het mooi om de verschuiving naar rond te zien ontstaan. Het begon voorzichtig met ronde accessoires, zoals kussens en salontafels, maar nu zien we steeds meer ronde vloerkleden, banken en eettafels voorbij komen. En dat zorgt voor zoveel meer vriendelijkheid. Naast het kiezen voor warmere kleuren zijn we dus ook in vormen blijkbaar op zoek naar zachtheid.

 

Dit zijn een aantal trends die mij, maar hopelijk ook jou aanspreken. Ben je nieuwsgierig hoe deze trends in jouw interieur zouden staan? Boek snel een afspraak en laat je adviseren! Kijk op de pagina ‘DIENSTEN’ welk pakket het beste zou passen en neem contact op!